esmaspäev, 1. detsember 2008

Rukkijahu rullbiskviit kohupiimaga



Kuna Rukkijahust tehtud biskviit tuli maitsev, siis seekord tegin juba rullbiskviidi. Vahele ostsin tükilist kohupiima, 1 vahukoore, zelatiini, 1 väike karp sügavkülmutatud maasikatoormoosi, suhkur.
Väljakukkus väga maitsev ja mahlane küpsetis.

Taigen
6 muna
6 spl suhkrut
2 spl tärklist
4 spl rukkijahu
1 tl kaneeli
1 spl shokolaadi joogi pulbrit (selline tume , tükiline)

Kreem

1 pakk tükilist kohupiima

väike vahukoor

1 karp külmutatud maasika toormoosi

20 g zelatiini pulbrit

1 dl kuuma vett


Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa munakollastele ja kohe ka munavalged ning aeglaselt mikserda. Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 9 minutit. Võtta ahjust ja pane uuele küpsetuspaberile ja ahjus olnud paber tee märjaks ning lisa biskviidile ja jahuta põhi.

Sega kuumvesi zelatiiniga. Vahusta vahukoor. Maasikatoormoosi tegin blenderis ühtlaseks massiks, natuke lisasin ka jogurtit et ta kiiremini sulaks . Siis segasin maasikamoosi zelatiiniga ja lisasin kohupiima juurde. Lõpuks lisasin vahustatud vahukoore. Maitsesta suhkruga. Määri kreem biskviidile ja keera rulli. Lase öö läbi külmkapis seista.

Rukkijahu õunakook


Võtsin endale eesmärgi veidi tervislikumaid kooke katsetada. Esimene katsetus oli täitsa maitsev. Biskviittaigen, kus kasutusel rukkijahu mitte nisujahu.


Taigen

5 muna

5 spl suhkrut

3 spl tärklist

2 spl rukkijahu

1 tl kaneeli

1 spl kakaod

Kate

3 suuremat õuna

2 spl kookoshelbeid

1 tl suhkrut

1 tl kaneeli

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa munakollastele ja koha ka munavalged ning aeglaselt mikserda. Vala taigen 26 läbimõõduga vormi, pane peale õuna tükid, kookoshelbed, kaneel ja suhkur ning küpseta ahjus 30 min. umbes 200 kraadi juures.

Kanada õunakook


Järgmine katsetus oli juba parem. Kooki sain suht vähe ise süüa, kuna mu õde ja poeg avastasid et see on liiga hea kook, et jagada :D Minule tegi muidugi see ainult rõõmu, et hea koogi suutsin teha :)



Retsepti sain nami-nami retseptikogust ja on katsetamist väärt :)

Koostis:

3 dl nisujahu

0.5 tl soola

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud

kaneeli

1 dl suhkrut

1 muna

1.5 dl piima

0.5 dl sulatatud võid

3 kuni 4 keskmist õuna väikeste kuubikutena

Kate:

4 sl (demerara) pruuni suhkrut

3 sl nisujahu

1 tl jahvatatud kaneeli

2 sl võid

Valmistamine:

Sega kuivained omavahel. Klopi omavahel muna, piim ja sulatatud või. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega. Pane tainas võitatud koogivormi (22-25 cm läbimõõduga).Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt tainale. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.

Õuna-siidrikook



Ootused koogi suhtes olid kõrged aga kahjuks läks enamus koogist ära viskamisele :(

Koogi põhi tuli liialt kõva - kardan et jahu kogus oli vale ja pealmine kiht oli nagu paks kissell,

ühesõnaga tõeline pettumus minu jaoks. Retsepti kitjutasin nami-nami foorumist aga hiljem leidsin et jahu kogus nami nami retseptikogus ongi väiksem, võimalik et oleks tulnud parem kook .
taigen: 3.75 dl jahu
0.5 dl suhkrut
poole sidruni koor
soola
1 muna
100 gr võid
täidis:
1 kg õunu
6 dl õunasiidrit
0.5 dl suhkrut
4 pakki (a 45 gr) vaniljekastmepulbrit
taigen: sega ained, suru lahtikäivasse vormi ja selle äärtele, ja siis külma. riivi kooritud õunad, sega suures kausis siider ja vaniljekastmepulber . küpseta 200 kraadil 1 tund, lase jahtuda.