kolmapäev, 18. veebruar 2009

Lõhe kulebjanka


ETV terevisiooni retseptikogust sai katsetatud elu esimene kulebjanka tuttava soovitusel. Väga maitsev sai aga pannkoogitaina jahu kogus kuidagi ei klappinud, et lisasin piima nii palju lisaks et tekkis hapukoore paksune taigen. Võimalik et kaal valetas , et panen siia ikkagi originaal retsepti :

Lõhe-kulebjaka

1 kg lõhefileed ( ka  500 g piisas)
4 muna ( millest 1 määrimiseks)
0,2 l köögikoort
0,3 l piima
250 g jahu ( arvan et see kogus peaks väiksem olema )
150 g keedetud riisi

50 g estragoni või tilli ( jätsin panemata)
1 rull lehttaignat
soola, suhkrut, pipart

Puhasta lõhefilee rasvast, nahast ja luudest. Tee ühest munast, jahust ja piimast õhukesed pannkoogid. Prae mõlemalt poolt. Keeda kaks muna, jahuta ja riivi. Keeda ka riis. Lisa köögikoor ja tükeldatatud estragon ja sega sisse riivitud muna. Maitsesta. Rulli lahti lehttaigen, aseta pannkoogid lehttaignale, sinna peale lõhe ja lõhe peale munasegu. Voldi kokku ja anna talle kala kuju, määri munakollasega ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri soojalt koos kerge salatiga.

 

pühapäev, 1. veebruar 2009

Parmesanimuffinid 12 tk


Veel üks häid leid muffinite raamatust. Retsepti ajendas proovima Itaaliast toodud parmesani juust elukaaslase isa poolt ja retsept oli proovimist väärt. Väga matsvad, kohevad said ;)


Taigen:

1 muna

1,25 dl hapukoort ( võib kasutada ka maitsestamata jogurtit)

2,5 dl piima

125 g margariini

6 dl nisujahu

1,25 dl riivitud parmesani juustu

1 tl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

1 tl kuivatatud basiilikut ( ise kasutasin pasta basilico maitseainet )


Sulata margariin. Lisa kausis muna, piim ja hapukoor. Sega kuivained ja lisa muna segule, viimasena lisa sulatatud margariin. Pane taigen muffini vormidesse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures , 20 minutit.