
Teise poole taignast siis kasutasin teise täidisega täitmiseks. Samamoodi olid maitsvad.
Pool taigna kogusest kasutasin taaskord ja täidise samuti.
Koostis:
11 g kuivpärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 nisujahu (umbes 12 dl)
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
11 g kuivpärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 nisujahu (umbes 12 dl)
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
lisaks ka:
1 väike õun kuubikuteks lõigatult
peotäis rosinaid
2 spl kookoshelbeid
Valmistamine:
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim . Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahuga segatud pärm, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel ning kakao. võta pool taignast ja määri peale pool kogus täidist, tükelda peale õun, laota peale rosinad ja keera rulli, alustades laiemast servast.Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Proovisin ka neid kaneelisaiakesi küpsetada, imehead tulid. Pisut rohkem jahu lisasin ja ka täidist tegin veidi teistmoodi, üldiselt aga sama. VÄGA HEAD.
VastaKustuta