neljapäev, 13. november 2008

Pariisi õunakook


Kuna õunu on vaja palju realiseerida siis otsustasin teha õunakoogi ja tingimuseks sai et retsept pole siin veel olnud :) 1 h otsimist ja sattusin toidutare.ee Pariisi õunakoogi "otsa" ja kuna kommentaare oli ka piisavalt selle koogi headuse kohta, siis läkski töösse :)

Retseptis jätsin ära katte osa, mis tundus liialt rasvane ja selle asemel raputasin kohe kaneeli. Maitsev madal kook tuli . Tegin koogi ahjuplaadi peal ( väiksema suurusega)



Kogus
Koostis- ja maitseained
1,5 dl jahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0,5 tl Sool
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Muna
3 sl Õli
1 dl Piim
800 g Õunu
2 tl kaneeli


Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga või pane küpsetuspaber.
Kuumuta ahi 200 kraadini
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja tükelda. Sega õunad tainasse ning vala segu koogivormi. Raputa peale kaneeli. Küpseta ahjus 35 minutit.


Õunakook kookoshelvestega


Kook meeldis väga minu 1,5 a vanusele pojale :) Retsept on võetud Nõukogude aegsest raamatust ja hetkel jään selle ka võlgu aga pildi lisan hetkel :)

Kaneelisaiad


Nii olen nüüd oma blogi väga unarusse jätnud aga tööl käimine jätab jäljed :) Kooke on vahepeal palju tehtud aga kõik nende retseptide järgi mida olen siia juba lisanud. Paar kooki on nii kiirelt otsa saanud, et on jäänud pilt tegemata ja ikkagi püüan siis mingi aeg uuesti teha:) Mõne retsepti aga saan lisada ka kohe ;)


Kaneelisaiad tegin safrani kringli retseptiga, jätsin safrani lisamata, peale määrisin võin, raputasin suhkrut ja kaneeli ning martsipani lisasin ka. Soojalt on maitsvamad aga kringel õnnestus nagu paremini. Kaunistasin shokolaadi kaunistustega.