esmaspäev, 1. detsember 2008

Rukkijahu rullbiskviit kohupiimaga



Kuna Rukkijahust tehtud biskviit tuli maitsev, siis seekord tegin juba rullbiskviidi. Vahele ostsin tükilist kohupiima, 1 vahukoore, zelatiini, 1 väike karp sügavkülmutatud maasikatoormoosi, suhkur.
Väljakukkus väga maitsev ja mahlane küpsetis.

Taigen
6 muna
6 spl suhkrut
2 spl tärklist
4 spl rukkijahu
1 tl kaneeli
1 spl shokolaadi joogi pulbrit (selline tume , tükiline)

Kreem

1 pakk tükilist kohupiima

väike vahukoor

1 karp külmutatud maasika toormoosi

20 g zelatiini pulbrit

1 dl kuuma vett


Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja lisa munakollastele ja kohe ka munavalged ning aeglaselt mikserda. Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 9 minutit. Võtta ahjust ja pane uuele küpsetuspaberile ja ahjus olnud paber tee märjaks ning lisa biskviidile ja jahuta põhi.

Sega kuumvesi zelatiiniga. Vahusta vahukoor. Maasikatoormoosi tegin blenderis ühtlaseks massiks, natuke lisasin ka jogurtit et ta kiiremini sulaks . Siis segasin maasikamoosi zelatiiniga ja lisasin kohupiima juurde. Lõpuks lisasin vahustatud vahukoore. Maitsesta suhkruga. Määri kreem biskviidile ja keera rulli. Lase öö läbi külmkapis seista.

Kommentaare ei ole: