reede, 8. aprill 2011

Lõhepirukas


Väga maitsev pirukas, hästi mahlane ja lisaks tekib koguaeg soov uue tk järgi. Hästi toitev on samuti , et silmadega peab lõpuks vaid sööma :))










Põhi:

250 g kohupiima

250 g võid

4 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

4 sl vett

veidi soola


Kate:

200 g lõhefileed

soola

valget pipart

150 g riivjuustu

4 muna

2 dl hapukoort

1 dl piima

värsket tilli

1 sibul


Sega omavahel põhja materjal kausis taignaks ja suru lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi, nii põhja kui servadele. Küpseta 175 kraadi juures 10 min,


Samal ajal prae sibul. Samuti tükelda lõhefilee. Kausis segada omavahel 4 muna, hapukoor,

piim ja maitseained, till. Võta eelküpsetatud põhi, lao peale sibulad ja lõhe, ning vala üle piima-hapukoore-muna seguga. Kõige viimasena laota peale riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.

Kommentaare ei ole: