esmaspäev, 3. veebruar 2014

Ekleerid

Ekleerid on minujaoks olnud väga isuäratava välimusega küpsetised ja kuna pesamuna sai 1 aastaseks, siis tundus heamõte neid külalistele pakkuda.
Tuuletaskuid sai tehtud suure hooga kui mu esimene laps sai 1 aastaseks, peaaegu et 6 aastat tagasi , aeg lendab :)

Ekleeride ja tuuletaskute retsept on täpselt sama, sisu erinev ja ekleeridel siis shokolaadikate peal :) Väga maitsvad said igatahes :)

Taigen:

2,5 dl vett
100 g 82% võid
120 g nisujahu
pisut soola
1 tl suhkrut
3 muna


Täidis:
Kate:
Kõige pealt tasub võtta toatemperatuurile toorjuust. 
Samal ajal panen alati shokolaadi sulama, mul on 2 metall kaussi selleks, panen ühte kuuma vee ja teisekaussi shokolaadi ruudud ning segan aegajalt.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga. Teises kausis vahusta toasoe toorjuust koorelikööriga. Sega ettevaatlikult vahustatud vahukoor toorjuustusegu hulka.
Lõika jahtunud ekleeripõhjadelt nn kaan pealt, täida sisu kreemiga, kasta kaan shoklaadi sisse ja pane täidisele "mütsiks" . Hoia valmis ekleere kuni serveerimiseni külmkapis :)

180 g toorjuustu
väike pakk vahukoort
3 spl suhkrut
2 spl koorelikööri

50 g tumedat shokolaadi
50 g piimashokolaadi

Siis hakata taigent tegema: lase potis vesi keema, sulata selles või ja sega kiiresti hulka jahu. Jätka segamist, kuni taigen on ühtlane ja eraldub keedunõu külgedelt. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.Kuna mul on köögikombain siis panen taigna köögikombaini nõusse 10 minutiks ning siis vahustan ükshaaval hulka munad, iga muna lisamise järel tuleb segada taigen ühtlaseks. Tõsta lusikaga või tordipritsi abil ahjuplaadile väiksed kuhjakesed. Küpseta 200°C juures 40 minutit ja lase jahtuda (NB! Esimese 15-20 minuti jooksul ära ahjuust ava!). Siis lülita ahi välja, jäta ahjuuks praokile ja lase olla 10 minutit veel ahjus, siis tõsta välja ja tee igasse ekleeri hambatikuga auk. 




NB! Kui shokolaadi kõigile ei jätku, siis võib panna lihtsalt tuhksuhkrut ja kerged shokolaadi triibud teha :)



Kommentaare ei ole: