pühapäev, 30. märts 2014

Viini šnitslid

Külastades kodulähedal olevat lihakarni ( Tallinna 32 keskkooli kõrval oleva maxima allkorrusel) ja saades väga ilusa sea seljafilee tüki teadsin kohe, et sellest võiks teha šnitsleid. Abikaasal aga tekkis idee proovida viini šnitsleid teha, mida sai proovitud eelmisel aastal Austrias Viini külastades. Retsepti otsingul aga selgus et seal tuleks kasutada veiseliha aga me pigistasime siinkohal silma kinni ja tegime ikka :D Väga head said !! Retsept pärit nami-nami lehelt. 

Lõika liha umbes 1 cm tükkideks, siis tambi kahe paksu toidukiletüki vahel lihahaamriga õhukeseks, umbes 3-5 mm paksuseks.
Võta kolm supitaldrikut. Sega ühes jahu soola ja peenelt jahvatatud pipraga, teises klopi lahti 2 muna, kolmandasse pane riivsai.
Kasta õhukesed lihalõigud esmalt hoolikalt jahusse (liigne jahu raputa taldrikusse tagasi), siis lahtiklopitud munasse ja viimaks riivsaia sisse.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel umbes 5 mm paksuselt õli, lisa võid. Prae 3-4 paneeritud lihalõiku korraga, pruunistades neid mõlemalt poolt (u 2-3 minutit ühe külje kohta).
Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda.
Serveerimisel aseta vaagnale sidrunilõikudega vaheldumisi.


Kommentaare ei ole: