pühapäev, 2. mai 2010

Napoleoni kook vol 2












Kuna poja lemmik tort on Napoleon, siis nii 3a kui ka 4 a sünnipäevapeo tort on sama sisuga, küll aga erinev kaunistamine, vasakul pool on valged shokolaadist autod ja paremal martsipanist pilt :) Tegemist suure tordiga :)

Retsept:
1,5 kg pärmi-lehttaigent ( 9 kihti, millest üks läks puru jaoks)

Keedukreem:
2 l piima
6 dl suhkrut
8 muna
2 dl nisujahu
2 tl vaniljesuhkrut

Jaota pärmi-lehttaigen 9-ks osaks ja rulli suured plaadid ( võtsin aluseks kandiku, kuhu koogi
hiljem tegin) ja 220 kraadi juures küpseta igat põhja 6 minutit umbes. Jahuta !

Keedukreemi jaoks :
Enamus piimast kuumuta koos 2 dl suhkruga (lisa hiljem, ei lähe nii
kergelt põhja). Vahusta munad ülejäänud suhkruga, lisa jahu ja ~1 kl külma
piima (see, mis algul jäi potti panemata) ja siis toimub tempereerimine
aga ei juhtu ka midagi, kui valad lihtsalt vahu kuuma piima hulka ja
segades kuumutad kuni pakseneb (20% hapukoore sarnaseks)Kindlasti ära
keeda - muna läheb tükki! Enne kasutamist jahuta

Samuti panin ühele kihile ka vaarika toormoosi, mis andis hapukust juurde ja ideaalselt sobis sinna!

Laota põhjad kihiti keedukreemiga ja üks kiht tee puruks ja pudista koogile ( seda alust võiks rohkem ahjus hoida)

2 kommentaari:

Rakeback ütles ...

kui see pilt on sinu tehtud koogist siis on super hästi välja tulnud :) kui saaks vaid kooke läbi neti saata :D

Liiz17 ütles ...

Tegemist jah minu tehtud koogiga. See kook sai külaliste poolt palju kiidusõnu ja ise jäin ka väga rahule :)) Välimuselt ei anna eriti napoleoni kooki muuta, et ikka jääb selline traditsioonilise välimusega :)