teisipäev, 23. november 2010

Marineeritud punasepeedi salat

Kaua on mõõdas taas minu viimasest postitusest. Kuna oleme hakanud vanu häid blogitud retsepte kasutama, siis ei olegi siia lehele väga palju midagi lisada.:) Aga tahaksin jagada nüüd väga head peedisalati retsepti, mida ma juba lapsepõlves lemmikuks pidasin. Tegemist siis marinaadis kuumutatud peedisalatiga, mis pannakse purki. Väga maitsev õhtusöökide kõrvale salatina. 

4 kg punast peeti 

20 dl vett

5 dl suhkrut

12 spl 30% äädikat

1 tl soola


Keeda peedid ( ise keedan alati 1 h ) ja kalla ära kuum vesi ning vala peale külm, et "ehmataks" peedil koore lahti (hiljem on lihtsam koorida). Jahuta peet ja koori ja tükelda 1cm x 1cm kuubikuteks. 

Samal ajal pane keema vesi, lisa sinna suhkur, äädikas ja sool. Kui marinaad keeb, lisa tükeldatud peet keevasse marinaadi ja lase uuesti salatil keemis temperatuurini ning eemalda ka tekkiv vaht. Panna purkidesse kuumalt ja kaas peale. Salatit hoida jahedas. 






Kommentaare ei ole: