pühapäev, 29. mai 2011

Biskviitkattega rabarberikook vol2

Rabarberi hooaeg on täies hoos. Esimeseks koogiks valisime lemmiku lapsepõlvest. Kook sai nii kiirelt otsa, et pilt unus tegemata :( Lisaks rabarberitele, lisasin ka martsipani tükke ja väga hästi sobis ! Antud kook meeldis ka väga abikaasale :)

Põhi
Magus muretaigen(liivataigen)
250g jahu
200g margariini
100g suhkrut
1 muna
0,5 sidruni riivitud koor

Margariin vahustada suhkruga, lisada muna, maitseained ja jahu ning segada kiirelt taignaks. Panna taigen 1-2 tunniks külma.

Täidis
4 rabarberi vart suuremat
75 g martsipani
1 dl suhkrut

Samal ajal kui taigen on külmas, puhasta rabarber koortest, tükelda ja lisa martsipan ja suhkur ja jäta samuti seisma, et liigne vedelik välja tuleks.

Võta seisnud taigen külmast, suurem kõrgema äärega ahjuvorm , aseta küpsetuspaber ja suru taigen vormi põhjale ja pane ahju 15 minutiks 200 kraadi juurde.
Samal ajal pane rabarber sõelale nõrguma ja hakka valmistama katet:

Kate
8 munavalget
8 munakollast
8 spl jahu
8 spl suhkrut
1 tl vaniljet
näpuotsaga soola.
Vahusta munavalged ja sool. Pärast seda vahusta teises kausis munakollased suhkru ja vaniljega. Lisa vahustatud munakollastele jahu ja vahustatud munavalged. Sega kõige tasasemat kiirust kasutades miksriga.
Eelküpsenud põhjale laota rabarberitükid ja vala peale kate. Küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Enne ahjust väljavõtmist veendu et biskviit kate oleks küpsenud hambatiku või noaga.

Kommentaare ei ole: