pühapäev, 29. mai 2011

Küpsise-hapukoore-rabarberikook



Vahest mõnda kooki tehes tuleb tihti mõte, et lisaks midagi veel sinna aga siiani on tekkinud kartus, kas ikka õnnestuks. Nüüd seda kooki tehes ma püüdsin teha midagi sellist, mida võiks nimetada omaloominguks ja tänu sellele sain ka lükke uutele ideedele, mida kindlasti võiks teha. Koogiga jäin ise väga rahule. Rabarber jäi õrnalt krõmpsuv, ideaalis oleks võinud olla pehme. Kindlasti tasuks proovida seda kooki kompottvirsikutega või näiteks kiividega. Shokolaadi selga küpsised ei pruugi ka paljudele võibolla meeldida, neid saaks asendada digestiveküpsistega. Kuna mu abikaasa suur selga shokolaadiküpsiste fänn pole, siis järgmisena katsetan digestive-ga :)

Põhjaks valisin küpsised:
2 pakki selga shokolaadiküpsiseid
150g sulatatud margariini
1 spl vanatallinna likööri ( kasutasin seda tavalist mitte koorelikööri)

Kate:
4 suurt rabarberivart
pool pakki RUF vanilje-rummipulbrit ( karbis on 2 kotikest, 1 kotist pool)
1 tl mandliessentsi
1 dl suhkrut

500 g hapukoort
2 muna
1dl suhkrut
2 tl vanilje suhkrut

Tükelda rabarber võimalikult väikesteks tükkideks, vala peale pool pakki vanilje pulbrit, 1 dl suhkrut ja mandliessents. Jäta rabarber seisma, et liigne vedelik välja tuleks.

Sulata margariin. Samal ajal purusta 2 pakku selga küpsiseid ja vala peale sulatatud ja jahutatud margariin. Lisa põhjale ka vanatallinna liköör . Suru küpsise puru 26cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi .
Kalla rabarber sõelale ja nõruta võimalikult vedeliku vabaks, vala põhjale.
Samas kausis kus olid rabarberid, seal segasin siis hapukoore, munad, suhkru ja vaniljesuhkru, kuna kauss oli vaniljepulbriga koos, siis see andis väga hea maitse ka kreemi osale. Vala kreem nüüd rabarberitele.
Küpseta kooki 200 kraadi juures ja 30 minutit. Jahuta ja pane kook vähemalt 8 tunniks külma.

3 kommentaari:

Anu ütles ...

Kiivi jääb küpsetades kibe, mu meelest.

Liiz17 ütles ...

Sõbranna proovis kunagi ja jäi nagu jogurtitarretis :) Kibe ei jäänud ;)

Köögid ütles ...

Suurepärased koogid!