neljapäev, 1. september 2011

Maasika-Banaani-hapukoore tort




Hästi mahlane ja mõnus tort. Tort on valmistatud mitut retsepti kasutades:)

Põhi:
3 muna
75 g rasvainet
150 g jahu
125 g hapukoort
100 g suhkrut
1 tl soodat
2 spl mõrukakaod

Täidis nr 1
200 g hapukoort
2 spl suhkrut

Täidis 2
1 pakk Maasika maitselist tarretist ( kasutasin Leedu oma)
1 dl kuuma vett
300 g vaarikakohupiimatoru
375 g hapukoort
250 g maasikaid
1 suur banaan
2 spl suhkrut

Sulata või/margariin ja pane jahtuma.Vahusta munad suhkruga, sega omavahel ülejäänud kuivained ja lisa muna-suhkruvahule vaheldumisi hapukoorega. Viimasena lisa sulatatud rasvaine. Kalla taigen lahtikäivasse, 26 cm läbimõõduga (eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud) vormi. Pane põhi eelsoojendatud ahju 200 kraadijuurde 20 minutiks ( kuni kook
on seest küps, kontrolli hambatiku või noaga) Pane põhi jahtuma.

Valmista täidis 2 :
Keeda 1 dl vett ja lisa sellesse tarretisepulber, sega seni kuni pulber on lahustunud. Teen seda alati veevannil. ( st kallan roostevabasse kaussi keeva vee ja segan seal tarretisepulbriga, samal ajal on teine kauss kuumaveega selle roostevaba kausi all, et tarretis ei jääks põhja kinni)
Sega omavahel kohupiimakreem ja hapukoor, ning lisa tarretise vedelik sinna väikese nirena hulka, samal ajal kreemi segades, et tükke ei tekiks. Tükelda täidise hulka maasikad ja banaan.

Lõika koogipõhi kaheks. Lisa 1 pool lahtikäivasse vormi taas ja määri sellele Täidis nr 1 (200 g hapukoore & 2spl suhkru segu). Kata pealt teise põhja kihiga. Vala peale täidis2 ning pane külmkappi seisma 1 öö-päevaks.

Kommentaare ei ole: