teisipäev, 20. september 2011

Maitsvad kaneelirullid (11 tk)

Kuna õel oli meeletu kaneelisaiakeste isu, siis tegime veidike uut moodi taigent ja nii maitsvad ja kohevad said, et pärast poolte saiade söömist haarasin ka kaamera :)) Välimuselt ilusamad olid meil juba kõhus aga et retsept meelde jääks, siis jagan seda ka oma blogi lugejatega :)

Taigen:
2,5 dl piima
25 g presspärmi
90 g võid
1 munakollane
1 tl soola
1 dl suhkrut
9 dl jahu ( kasutasin selveri oma)
2 tl kardemoni

Täidis:
100g toasooja võid
2 munakollast
1 dl suhkrut
3 spl kakaod
1 dl kookoshelbeid
2 tl kaneeli

Sega kausis 1 spl suhkrut ja 25g pärmi ning jäta 5 minutiks seisma, et pärm sulama hakkaks. Sulata või kastrulis ja lisa sellele piim, soojenda käesoojaks ning kalla pärmi suhkru segule. Järgmisena mikserda hulka kuivained (6 dl jahu, sool, kardemon, suhkur ) , siis lisa ülejäänud jahu ning munakollane ning jätka mikserdamist. Lase kerkida 1 h. ( Taigna segasin alles hiljuti ostetud suures kaanega plastkausis, et taigen kerkimise ajaks katta. Kerkima panin taigna vannitoa põrandale, mis oli päris soe ning katsin veel kausi saunalinaga).
Kerkinud taigen aseta jahuga kaetud alusele ja rulli lahti. Kuna mul taigen vajas veel jahu, siis ma voltisin seda nii kaua jahusel pinnal , samal ajal sõtkusin käega ja kergelt loopisin jahu sees, kuni andis rullida. Paremat selgitust kahjuks ei oska anda. :)
Pane ahi tööle 225 kraadi juurde.
Täidise jaoks sega kausis toasoe või, munakollased,suhkur ja kakao. Määri kreem lahtirullitud põhjale, raputa peale kaneeli-kookoshelveste segu. rulli kokku ja lõika 3 cm laiused lõigud ja aseta pannile. Määri pealt munavalge-suhkru seguga ja aseta 15 minutiks ahju.
Serveeri soojalt piimaga :)
Ise määrisime pooled saiakesed shokolaadikreemiga ja pooled katsime tuhksuhkruga, mõlemad variandid olid jumalikult head :))

Kommentaare ei ole: