reede, 26. aprill 2013

Kakao kirsikook

Väga maitsev kirsikook, mille retsepti leidsin siit !Natuke muutsin retsepti ja sain ka suurepärase
tulemuse.


5 dl jahu ( Panin maisijahu ja nisujahu pooleks)
1/2 tl soola
2,5 tl küpsetuspulbrit
400 g rafineerimata suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
130 g külma võid, tükeldatud
400 g külmutatud kivideta kirsse
2 sl kakaopulbrit (mõrudat)
lisaks 1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
200 ml kohvikoort
100 ml piima



Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri u 24 cm diameetriga, lahtikäiv koogivorm võiga ning kata põhi ja servad küpsetuspaberiga. Sega jahu, sool, 2,5 tl küpsetuspulbrit, kaneel, suhkur ning või köögikombainis lühikeste pulseerivate intervallide kaupa, kuni saad purutaolise massi. Suru pool saadud segust koogivormi põhjale. Puista peale külmutatudkirsid. Lisa nüüd köögikombainis ootavale teisele poolele tainast kakao, 1 tl küpsetuspulbrit, lahtiklopitud muna ning koor ja piim. Mikserda ühtlaseks ja jaota kirssidele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 1 tund ja 20 minutit. Kui kook kipub pealt liigselt pruunistuma, kata see fooliumiga. Serveeri jäätise või vahukooretupsuga.

Kommentaare ei ole: