neljapäev, 4. aprill 2013

Kohupiima kook jogurtiga

Kuna pesamuna sai 2 kuuseks, tegime kohupiimakooki, milles kasutasin jahudest maisijahu ja hapukoore asendasin jogurtiga. Lisaks lisasin põhjale ka kookoshelbeid. Tulemuseks oli hea kate aga põhi liiga kuiv. Sulgudesse kirjutasin nüüd mis oleks olnud parem valik:

Vaja läheb
150 g võid
1 dl suhkrut
2 muna ( järgmisel korral paneks 1 )
3 dl maisijahu ( 2 dl oleks parem, kui kookoshelbeid panna 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kookoshelbeid

Täidis:
400 g ( kandilise pakiga teralist) kohupiima
3 dl maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
3 spl maisijahu
4 muna
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 sidrunimahl ja riivitud koor

Pane ahi sooja 200 kraadijuurde. Vahusta toasoe või , suhkru ja vaniljega. Lisa ükshaaval munad ning lõpuks sega omavahel ülejäänud kuivained ja lisa muna-või segule. Suru taigen lahtikäiva vormi põhja ja külgedele, tee kahvliga augud ja pane 10 min eelküpsema.
Täidise jaoks sega kõik vajaminevad ained ja vala eelküpsenud põhjale. Küpseta 40 min ahju allosas.

Kommentaare ei ole: