reede, 29. märts 2013

Apelsinikeeks vol 2

Mehe tellimuse peale sai tehtud keeksi, valisime välja SELLE retsepti. Kuna glasuur osutus liiga magusaks siis pere ühtsel arvamusel kordame keeksi kindlasti veel ilma selleta. Panen kirja retsepti nii, nagu mina tegin :)
Vaja läheb:


3 muna
3 dl hapukoort
2 suure apelsini riivitud koor
180g suhkrut
100g nisujahu
100g maisijahu
2tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkur
1dl oliivõli
näpuotsatäis soola
Apelsinisiirup:
0,5dl apelsinimahla
1 spl suhkrut

Pane ahi 180-kraadile soojenema. Vahusta munad ja suhkur, lisa hapukoor, apelsini riivitud koor, õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja lisa muna-hapukooresegule. Sega läbi ja vala eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud  keeksivormi. Küpseta keeksi 50-55 min. Lase keeksil natuke jahtuda ja aseta koogialusele. Samal ajal kuumuta potis apelsinimahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Tee puutikuga mõned augud keeksile ja vala ettevaatlikult apelsinisiirup kuumale keeksile. Maitseb hea nii leigelt kui külmalt järgmisel päeval ! :)

 

Kommentaare ei ole: