reede, 22. märts 2013

Sidrunikook

Ammu oli soov sidrunikooki teha aga alati sai edasi lükatud, kuna abikaasa beseekattega kooke väga ei armasta. Antud kook on väga magus , et üle ühe lõigu me süüa ei jaksanud aga muidu maitsev ja tasus järgi proovimist !

Põhi
10 võid
2,5 dl nisujahu
2 spl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl vett


Täidis
1,5 dl vett
1,5 dl suhkrut
2 spl maisijahu ( retseptis oli nisujahu aga maisijahu sobis ka väga hästi)
25 g võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 munakollast

Besee
4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Põhja jaoks sega pehme rasvaine käsitsi ülejäänud ainetega.
Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks.
Vooderda vormi põhi ja küljed 2-3 cm kõrguselt taignaga. Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külmkappi.
Torka taigen kahvli  läbi ja küpseta põhja umbes 15 minutit 200 kraadi juures ahju allosas.
Täidise jaoks mõõda ained kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama.
Võta koogipõhi ahjust välja ja vala kissell süvendisse.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. 
NB! Suhkur lisa alles siis, kui muna on vahus, mitte vahustamise alguses. Lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur.
Määri või pritsi besee kisselli peale. Minule meeldib lusikaga tõmmata beseele väikesed tipud, siis näeb kook kelmikam välja.
Küpseta kooki veel umbes 10 minutit ahju alumisel siinil, kuni besee on kaunilt helepruun.
Kook maitseb kõige paremini kohe peale jahtumist.

Kommentaare ei ole: