reede, 29. veebruar 2008

Kohupiima - vahukoore tort



























Kuna tulemas lapse esimene sünnipäev, siis otsustasin hakata otsima nn seda õiget retsepti millest teha lapsele tort. Olin pannud paika, et katteks tuleb autoga martsipani pilt ( mida antud tordi puhul ei saanud veel teha, kuna sel hetkel ei olnud veel mul toiduvärve) aga kuna ise ei olnud sellega veel kokku puutunud, siis oli vaja hakata proovima erinevaid tordipõhjasid, mis selle kattega sobiksid. Esimeseks katsetuseks siis liivapõhi ja shokolaadi keeksi põhi, mida omavahel kombneerisin ja täidiseks siis nn minu firmakas - vahukoor, kohupiim, banaan ja poola tarretisepulbriga tehtud tarretis. Tulemus oli maitsev aga kindlasti oleks veel parem kui shokolaadi põhi poole õhem ja kreemi osa rohkem oleks. Ja moos võiks olla hapukam ( seekord sai kasutatud maasikatoormoosi).
Retsept siis selline :
LIIVAPÕHI
100 g võid või margariini
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl vaniljesuhkrut
1 munakollane

SHOKOLAADIKOOGI PÕHI:
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
4 spl kakaopulbrit
150 g sulatatud võid või margariini
3 kanamuna ja liivapõhjast järgi jäänud 1 munavalge võib ka lisada
1 dl kuuma kanget kohvi

KREEM
1 kohupiimapasta ( näiteks vanilje oma)
2 pakki vahukoort
1 pakk aprikoosi tarretisepulbrit( soovitavalt poola oma)
1 tl suhkrut
1 banaan
Põhjade vahele moosi ja shokolaadipõhjale immutamiseks kohvi vana tallinnaga ( kui sööjad lapsed siis võib piima vanilje seguga või siis mahlaga)
koogi kaunistamiseks 160 g martsipani ja suhkruglasuure
Liivapõhja jaoks: Kuumuta ahi 180 kraadini. Näpi või ( või margariin) , suhkur, jahu ja vanilje purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse tordivormi põhja. Küpseta 20 min.
shokolaadipõhja jaoks: Sulata või ( margariin). Jahuta. Mõõda jahu ja küpsetuspulber kaussi. Sega. Sega suhkrur, vanillsuhkur ja kakao kokku, lisa jahule. Vala margariin jahu hulka ja sega ühtlane taigen. Vahusta munad. Lisa vaht ettevaatlikult segades taignale. lisa lõpuks lonks haaval kohv. Kalla taigen lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175 kraadi juures, ahju alumises osas 40-50 minutit.
kreem: sega omavahel tarretisepulber ja veerand tassi kuuma vett, sega kuni pulber on lahustunud ja jahuta. Sega kausis omavahel tükeldatud banaan ja kohupiimapasta ning lisa sellesse tarretisevedelik ja sega hoolikalt. Vahusta vahukoor ja lisa ettevaatlikult kohupiima segule.

Võta lahtikäiv tordivorm ja aseta kõige alla liivapõhi. Määri sellele moosi ja lisa pool shokolaadipõhjast. Immuta kohviga .Järgmisena vala peale kreem ja kõigeviimasena jälle shokolaadipõhi.Immuta jälle kohviga.
Pane tort külma ööpäevaks ja kaunista enne serveerimist martsipani ja vahukoorega.












Kommentaare ei ole: