laupäev, 1. märts 2008

Apelsini keeks
















Kuna tulemas olid ootamatud külalised, siis oli vaja ruttu midagi küpsetada ja tänu apelsinidele, mis mul kapis parajasti olid, sai valitud siis allolev retsept. Tegemist hästi mahlase keeksiga, ütleks lausa et nagu "märg" keeks. Retsepti sain http://qsti.blogspot.com/2007/10/laimikeeks.html lehelt



2 apelsini (sobib ka sidrun ja laim )


3spl suhkrut


100g pehmet võid või margariini


2dl suhkrut


2 suurt muna


2dl jahu


1 1/2tl küpsetuspulbrit


1dl toatemp. piima



Pigista apelsinidest mahl ja sega suhkruga. Lase soojas seista -> siirup.Vahusta rasv ja suhkur, lisa munad. Lõpuks lisa omavahel segatud kuivained ja piim. vala vormi ja küpseta 175 kraadi juures u. tund.Võta keeks ahjust välja ja torka 4-5 kohast auk sisse. Vala üle siirupiga, nii et terve keeks on kaetud. Lase vormis jahtuda. Mässi fooliumisse ja lase kuni serveerimiseni maitsestuda.

Kommentaare ei ole: