pühapäev, 9. märts 2008

Kohupiima-kirsi tort
























Kuna sain kätte oma toiduvärv-geelid, siis oli põhjust meisterdada üks naistepäeva tort. Tordipritsiga on mul veel vaja palju harjutada aga muidu tuli suht naiselik tort:D Kuna kodus ei olnud parajasti margariini, siis tegin seekord biskviit põhjaga. Seekord sain näha, kuidas vahukoore-kohupiima kreem martsipani pealt voolama hakkas, et teinekord piirdun martsipani panekuga ainult peale mitte kõrvale !

BISKVIITPÕHI :
3 munakollast
3 munavalget
3 spl suhkrut
1 tl vaniljet
3 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

KREEM
1 maasika kohupiimakreemtorus ( väiksem)
1 väike pakk vahukoort
1 dl kuuma vett
1 pakk poola kirsitarretise pulbrit( kuna seda mul ka ei olnud panin vaarika oma ja ka väga hea)
pool pakki külmutatud kirsse ülesse sulatatult ( marju tuleks sulatada suht kiirelt - marjad kilekotti ja kuuma vett korraks, siis säilib nende välimus ja maitse)

IMMUTAMISEKS
pool tassi piima
0,5 tl vaniljeessentsi või vaniljet
KAUNISTAMISEKS
1 vaniljekohupiimatoru väike
1 pakk vahukoort
martsipani ( ei pea panema kui ei ole soovi)

Põhja jaoks
1. vahusta munavalged ( et tugevam vaht, võiks lisada ka näpuotsaga soola.)
2. teises kausis vahustada munakollased suhru ja vaniljega.
3. Munakollastele lisada peale jahu ja küpsetuspulber ja kohe peale munavalge ja siis kõige aeglasema miksri reziimiga natuke segada, kuni taigen on ühtlane.
4. taigen panna pisikesse saia vormi ja küpsetada 200 kraadi juures 25 min ( kuni keskelt tikuga katsudes ei jäta tainast külge)
5. jahuta põhjad
kreemi jaoks:
1. 1dl kuuma veega segada tarretisepulber ja jahutada ja lisada teises kausis olevasse kohupiimakreemile ja segada kiiresti ühtlane mass.
2. vahusta vahukoor ja lisa see kohupiima-tarretise hulga hästi aeglaselt, et vahukoor ei kaotaks oma kohevust.
Lõika põhi kolmeks kihiks ja immuta piima-vaniljeessentsi vedelikuga, lao säilituskilega vooderdatud vormi ( samasse kus põhjad sai tehtud):
esimene kiht põhi, siis kreem, siis põhi, siis kreem , kirsid laota kreemile ja siis jälle kreem ja kõige lõppu jääb põhi. Hoida külmkapis 5 h ( hea kui ööpäev) ja kalluta välja tort serveerimis taldrikule, eemalda säilituskile ja kaunista tort kohupiimakreemi sisse segatud vahustatud vahukoorega. Soovikorral võib enne koogile panna martispani katte oma meisterdatud pildiga










Kommentaare ei ole: