neljapäev, 27. märts 2008

Kirsi-vahukoore tarretise tort


























Pojal täitus 11 kuu ja oli põhjust torti teha Kuna sel päeval ei saanud me õue lume tormi tõttu minna, siis tuli tort teha kodus olevatest asjadest. Jahu puudumisel võtsin kasutusele selveri laadapäevadelt ostetud rummimaitselise tordipulbri ( ei ole seda poodides juhtunud nägema nüüd) aga kindlasti sobib ka tavaline biskviitpõhi. Veel oli mul kasutada 2 pakki vahukoort ( millest üks siis kaunistamiseks), 1 vaarika tarretis, 1 pakk külmutatud kirsse, zelatiini ja tort tuli martsipani alla täpselt õige magususega, et ilma martsipanita oleks jäänud liiga vähe magus. On näha et vaarika tarretis läbis ka kõige alumist kihti aga välimusele andis see ainult positiivset juurde
Põhi:
1 pk rummi maitselist tordipulbrit ( sobib ka tavaline biskviitpõhi)

Immutamiseks:
kohvi

Tarretis:
1 pk vaarika tarretist ( sobib ka näiteks kirsi)
3,5 dl kuuma vett
kolmveerand pakki külmutatud kirsse

Vahukoore tarretis:
1 pk vahukoort
1 dl külma vett
10 g zelatiini ( arvan et piisaks ka 5 g )
3 spl suhkrut ( võib panna ka siirupit)
vaniljet
veerand pakki kirsse

Kaunistuseks:
1 pk vahukoort
2 tl suhkrut
vaniljet
martsipani
shokolaadi tükke.
Küpseta põhi tordipulbri pakendil oleva kasutusjuhendi järgi. jahuta! Lõika kaheks ( kuna kasutasin väikest vormi siis lõikasin kolmeks ja kasutasin tordis ainult 2 kihti) Immuta kihid kohviga ( vajadusel võib lisada ka vana tallinnat )
Sega tarretisepulber 3,5 dl kuuma veega ja lisa kohe külmutatud kirsid, kuna siis kirsid sulavad ja tarretis hakkab kiiremini tarretuma. Vooderda vorm säilituskilega ja pane üks tordi kihtidest põhja, mis on immutaud kohviga ja lao tarretise vedelikust läbi käinud kolmveerand paki kogusest kirsid tihedalt kihiks ja vala üle tarretise vedelikuga, pane külma 1 h.ks.
Kui tarretis on tarretunud , siis 1 dl külma vett sega 10 g zelatiini pulbrigaja lase 5 min paisuda, sulata veevannil. Vahust vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga ja lisa koos veerand paki kirssidega zelatiini vedeliku hulka. Kalla segu kirsi tarretise peale ja kõige peale pane immutatud tordipõhi. Lase külmikus olla vähemalt 5 h või ööpäev ja kaunista martsipani pildi ja vahukoore äärtega. Lisaks võid kaunistada ka shokolaadi laastudega.

Kommentaare ei ole: