esmaspäev, 1. september 2008

Safranistritsel



Tuli meeletu isu martsipani küpsetise järgi ja siis leidsin selle retsepti nami-namist 

Nii kohevat ja ilusa kollase sisuga stritslit poleks endalt oodanud aga ju oli siis retsept väga hea :D

Pilt ei anna muidugi edasi seda , mis ta tegelt oli, aga ehk mingi isu ja tegemis pisiku annab ;)

Koostis:
2.5 dl piima

1 pakk kuivpärmi 
0.5 tl soola 
1 dl suhkrut 
1.5 tl kardemoni 
0.5 tl safrani 
7 dl nisujahu 
100 g võid või margariini
Täidis: 
25 g võid 
150 g martsipani
1 muna 
2 tl kaneeli 
Määrimiseks: 
1 muna 
Peale: 
tuhksuhkrut

Valmistamine:
Kuumuta piim käesoojaks ja lisa sool ning suhkur. Lisa kardemon, safran. Sega kuivpärm jahuga ja lisa piimasegule vähehaaval segades jahu. Lisa toasoe rasvaine ja sõtku tainas ühtlaseks. Kata puhta köögirätikuga ja lase soojas kahekordseks kerkida.
Rulli kerkinud tainas nelinurgaks ja määri sellele pehme rasvaine. Murenda martsipan ja sega munaga ühtlaseks. Määri segu tainale, puista peale veidi kaneeli. Keera tihedalt rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee peale kääridega sisselõiked ning keera viilud vaheldumisi paremale ja vasakule. Suru stritslit külgede peale veidi kokku, et see paremini kerkiks. 
Määri pealt munaga, puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 200-kraadise ahju allosas 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole: