laupäev, 6. juuni 2009

Kohupiima-kirsikook


Tekkis suur soov küpsetada ja kuna kapis oli vaja kasutada kohupiim ning sügavkülmast kirsid, siis kahe koogi peale nuputasin ühe retsepti. Väga maitsev sai.


300 g võid

2 dl suhkrut

2 muna

2 dl kookoshelbeid

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

300 g külmutatudkirsse


Kate

400 g kohupiimakreemi

150 g hapukoort

2 muna

2 spl suhkrut

poole sidruni mahl

1 tl vaniljet

1 spl nisujahu.


Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval juurde munad. Sega juurde kuivained ja vala taigen vormi. Peale laota kirsid. Lase ahjus küpseda 10 min 200 kraadi juures. Samal ajal sega katteained ja vala peale natuke küpsetatud põhjale. Lase küpseda veel 30 minutit.

Kommentaare ei ole: