esmaspäev, 19. oktoober 2009

Halvaakringel





Halvaa annab kringli täidisele väga mõnusa maitse ja antud retseptiga sobis kui valatult. Samamoodi kasutasin http://blekykokkab.blogspot.com/2008/09/kiirkringel-kringli-retsepti-sain.html lehel olevat retsepti, ainult täidisessel lisasin 100 g riivitud halvaad.

TAIGEN:
50g pärmi
2muna
1kl piima
um 5kl jahu
100g võid v margariini

Pärmile lisada 2 tl suhkrut ja lasta seista kuni pärm on vedel. Siis lisada soe piim, et pärm ilusti ära lahustuks, juurde klopitud munad, lisada jahu ja lõpuks sulatatud või. Nüüd sõtkuda kuni taigen kausi küljest lahti tuleb ja enam käte külge ei jää. Tainas panna pooleks tunniks külmkappi kerkima.



Täidis:
1oog võid
1kl suhkrut
2spl kakaod
100 g halvaad riivitult
kaneeli

Pane tükeldatud või potti, sinna juurde lisa suhkur ja kakao. Sega kreemi kuni kõik komponendid on sulanud, pane jahtuma. Võta kapist tainas ja rulli lahti, sinna peale määri laiali kreem, raputa peale kaneel ja halvaa, keera rulli , lõika pikuti pooleks ja põimi kaks poolt kokku ( nagu alg retsepti lingis näidatud), siis määri pealt munaga ja raputa veidi peale veel kaneeli ja suhkrut. Panna ahju 30 minutiks, 200 kraadi juurde alumisse osasse ( ise kasutasin kuumaõhuringluse funktsiooni ahjul )

Kommentaare ei ole: