esmaspäev, 19. oktoober 2009

Martsipani-kohupiima kringel


Olen mitu nädalat juba unistanud kringli tegemisest, kuna mitu head retsepti olid kätte juhtunud, küll teise täidisega. Kohupiimatäidisega retsept ma ei leidnudki lõpuks, sellist mida soovisin, ühesõnaga improviseerisin ise :) Tulemus oli väga hea aga teisekord tahaks täidist rohkemgi saada kringlisse, kuigi ma ei kujuta ette kuidas see õnnestuks, sest seekord sain enamvähem rulli keeratud, ilma et täidis välja valguks. Ühesõnaga igasugused ettepanekud oleksid teretulnud :)

Taigen: ( Tegin pisikese kringli, suurema puhul, kahekordista kogust)
25g pärmi
1 muna
0,5 kl piima
um 2,5 kl jahu
50g võid v margariini

Pärmile lisada 2 tl suhkrut ja lasta seista kuni pärm on vedel. Siis lisada soe piim, et pärm ilusti ära lahustuks, juurde klopitud munad, lisada jahu ja lõpuks sulatatud või. Nüüd sõtkuda kuni taigen kausi küljest lahti tuleb ja enam käte külge ei jää. Tainas panna pooleks tunniks külmkappi kerkima.

Vahepeal on ideaalne võimalus teha täidis:
200 g kohupiima ( tükilist, mitte kreemi)
1 dl suhkrut
100 g martsipani
1 suure apelsini koor
1 spl jahu
1 muna
50 g võid

Määrimiseks muna.

sega muna kohupiimaga, lisa suhkur, riivitud martsipan , 1 suure apelsini koor riivitult ja jahu.

Rulli taigen suureks ristkülikuks, määri peale sulatatud või ja vala peale täidis, keera rulli ja poolita rull pikku pidi , parema ülevaate saamiseks vaata siia : http://blekykokkab.blogspot.com/2008/09/kiirkringel-kringli-retsepti-sain.html , sealt on ka taigna retsept pärit. Enne ahju panekut määri munaga pealt !
Küpseta ahjus 30 min, ahju allosas 200 kraadi juures.

Kommentaare ei ole: