esmaspäev, 7. aprill 2008

Lihapallid













Külmkapis juhtus olema 500 g hakkliha ja suure mõtlemise peale otsustasin katsetada lihapalle, mida saaks ka näiteks suupistena poja sünnipäeva lauale panna. Seekord tegin veidi suuremad aga sobiksid ka poole väiksemad näiteks tikuotsa panemiseks ananassiga vms. Sellest retseptist sain täpselt 20 mahlast ja maitsvat lihapallikest, mida ka mu 11 kuune poeg isukalt sõi
1 dl riivsaia
0,5 dl hapukoort
1,5 dl vett
1 sibul
500 g hakkliha
1 muna
1 tl meresoola
1 tl hakkliha maitseainet
Sega riivsai vedeliku sisse ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Koori ja tükelda sibul, pruunista pannil ning lase jahtuda. Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta ning sega ühtlaseks ( soovitavalt käega). Võta teelusikaga hakklihatainast ja veereta niiskete käte vahel väikesed pallikesed. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.




2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina tegin suuremad pätsid, sellised, mida saab hiljem ka kukli vahele panna, ja väga head tulid.

Liiz17 ütles ...

Väga hea, sest suuremaid oleks ka parem nn õhtusöögina pakkuda ;)