pühapäev, 27. aprill 2008

Mustika kohupiima tort ( poja 1 sünnipäeva tort)








Selline kukkus siis välja poja esimene sünnipäeva tort. Kaunistas selle pealt poja tädi aga ideed panime koos paika. Sisu tuli selline:
3 biskviidi kihti:
3x3 muna
3x3 spl suhkrut
2x3 spl nisujahu
1x3 spl kartulijahu
0,5x3 tl soola
1x3 tl vaniljet

Kreem 1
3 dl mustikaid
300g vaniljekohupiimakreem
2 pakki väikest vahukoort või 1 suur
1 spl suhkrut
1 tl vaniljet
1 pakk maasika tarretisepulbrit
1 dl kuuma vett

Kreem 2
300g vaniljekohupiimakreem
2 pakki väikest vahukoort või 1 suur
1 spl suhkrut
1 tl vaniljet
1 pakk aprikoosi tarretisepulbrit
1 dl kuuma vett
Immutamiseks kohvi
2 banaani vahele

Kõigepealt teha tordi põhjad ja neid teha 3 tk, igaühe tegin nii : Eralda munavalged ja munakollased. Munavalgele lisa veidi soola ja vahusta kõvaks vahuks. Munakollasele lisada suhkur ja vanilje ning vahustada. Munakollasesegule lisada jahu ja kohe jahu peale munavalge ning miksri kõige aeglasema reziimiga sega ühtlane taigen aeglaselt. Küpseta kõrges kandilises vormis 200 kraadi juures 15-20 min. Jahuta.
Vooderda kandiline kõrge koogivorm säilituskilega ja aseta esimene tordipõhi ning immuta kohviga. Sega tarretisepulber kuuma veega ning sega nii kaua kuni tarretisevedelik on ühtlane ( kui mingi hetk tekib põhja tarretise kiht siis enne kreemile lisamist kuumaveevannil segada jälle ühtlaseks) Pane kaussi kohupiim ja lisa sellele tarretis ja mustikad ja sega ühtlane mass. Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimasegule vaikselt hulka. Kalla saadud kreem immutatud põhjale. kreemi peale panna järgmine biskviidikiht ja immuta kohviga, ning lao peale banaanikiht ning valmista järgmine kreem: Sega tarretisepulber kuuma veega ning sega nii kaua kuni tarretisevedelik on ühtlane ( kui mingi hetk tekib põhja tarretise kiht siis enne kreemile lisamist kuumaveevannil segada jälle ühtlaseks) Pane kaussi kohupiim ja lisa sellele tarretise segu ning sega ühtlane mass. Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimasegule vaikselt hulka. Lisa banaanikihi peale ja kõige peale panna viimane biskviit kiht, mida ei immuta, kui plaan on teha peale martsipani kiht ( muidu martsipan hakkab sulama ). Martsipani kulus mul umbes 400 g. Tegemist siis valge aprikoositummadest martsipaniga. Millele tegin toiduvärvidega pildi ja äärtesse panin enda värvitud martsipani ( valge martsipanile tegin toiduvärvise hambatikuga täpid sisse ja siis käte vahel mudisin värvi sisse ( võb kasutada ka kilekotti, et käed ei määrduks). Kaunistasin küljed osaliselt shokolaadi lilledega.



3 kommentaari:

Pille ütles ...

Liiz, aga kas Sa selle lastepäraste sünnipäevatortide foorumi osa juba avastasid? :)

Liiz17 ütles ...

Ei ole aga hea et mainisid, poleks osanud seda otsidagi, tänud ! ;)

Pille ütles ...

Siin: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1535

Kõik Su meistriteosed on seal oodatud!