neljapäev, 1. mai 2008

Sharlotte kook


















Jälle üks kook, mida ammu on soov olnud katsetada. Esimene idee oli poest osta rullbiskviit ja täidis ise teha aga kuna see maksis üle 30 krooni ja mul oleks vaja läinud 2 tk, siis katsetasin ka rullbiskviidi ise teha. Ja välja kukkus rullbiskviit väga kena, arvestades minu eelmisi katsetusi. Täidiseks tegin taaskord nn oma firmaka.
Rullbiskviit:
5 muna
5 spl suhkrut
2,5 spl tärklist
2,5 spl nisujahu
1 alma vaniljekohupiimatoru ( 300g )
Täidis:
2 pakki vahukoort
1 alma vaniljekohupiimatoru ( 300 g)
1 dl kuuma vett
1 pakk aprikoositarretise pulbrit
4 kompottvirsiku poolikutEralda munakollased munavalgetest.Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab, ei kuku kausist välja ja teises kausis munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht ja miksri aeglasema reziimiga segada taigen vaikselt ühtlaseks. Panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures umbes 9 min kui pealt pruunikaskollane. Võta rullbiskviit kohe küpsetuspaberi küljest lahti ja pane ta teise küpsetuspaberi peale. See küpsetuspaber, mille peal rullbiskviiti küpsetasid, tee käega märjaks ja pane see paber rullbiskviidile nii, et märg pool rullbisviidi peal. Lase paberi all jahtuda.( Kui märga paberit peale ei pane, siis läheb rullbiskviit kõvaks ja seda ei saa pärast enam keerata, murdub katki, eelpool kirjeldatult toimides aga jääb rullbiskviit ilus pehme.) Jahtunud põhjale määri kohupiima ja rulli kokku ning pane kreemi valmistamise ajaks külmkappi, et parem lõigata oleks. Täidise jaoks sega kuumvesi tarretise pulbriga ja jahuta. Lisa kaussi kohupiim ja sellesse tükeldatud virskiku poolikud. Lisa kohupiimale tarretise vedelik ja sega kiirelt ühtlaseks massiks. Vahusta vahukoor ja lisa ettevaatlikult kohupiima segule. Võta külmikust rullbiskviit ja lõika õhukesed viilud ( 0,5 cm paksused umbes). Vali kauss mille sisse kook teha. Vooderda kook rullbiskviidi viiludega ning immuta virsikukompoti vedelikuga need ja vala sisse kreem. Kuna võtsin ise suht suure kausi siis jäi mul rulbsikviidi lõike väheks peale panemiseks ( et kummuli keerates tekiks põhi) siis jätsin kreemi katmata ja kook tuli samuti väga hea. Pane kook külma ja hoia seal vähemalt 5 h. Siis kalluta kausist kook vaagnale ja kaunista kohupiimakreemi, maasika ja virsikutega. ( võib kasutada ka vahukoord kaunistamisel)

Kommentaare ei ole: