esmaspäev, 26. mai 2008

Rabarberikook rasvaineta


















Taas suudan postitada ühe küpsetise rabarberiga, millega mind varustas sõbranna. Aitähh Liis ;) Ja suured tänud väga hea retsepti eest ka Helenale :). Tegemist siis rasvainet mitte sisaldava koogiga, mis meenutab tordipõhja aga hapukoor muudab põhja veelgi mahlasemaks. Soe kook koos piimaga kadus laualt kiirelt :D Asendasin pool jahu kogust taaskord Veski Mati suurepärase nisujahuga ( teise sordi jahu, mis vastab esimese sordi jahule )








Retsept




4 muna




1 kl suhkrut




1 tl vaniljesuhkrut




0,5 kl nisujahu




0,5 kl suurepärast Veski Mati nisujahu




1 tl küpsetuspulbrit




200 g hapukoort








rabarbereid




kaneeli




tuhksuhkrut kaunistamiseks








Vahusta munad ja suhkrud, lisa jahu ja küpsetuspulber ning viimasena hapukoor. Kalla taigen 24 läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vormitud vormi. Koori ja tükelda rabarber, pane taigna peale ja raputa üle kaneeliga. Küpseta 200 kraadises eelsoojendatud ahjus 30 minutit alumisel siinil. Kaunista valmis kook tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole: