esmaspäev, 19. mai 2008

Rabarberikook









Järjekordne rabarberiga küpsetis. Seekord vana mustikakoogi retsepti järgi. Üks väheseid kooke, mida mulle meeldis süüa külmalt (jahtunult). Hapukoore-muna segu muudab katte tarretise taoliseks. Põhja muudab muredamaks II. sordi nisujahu ( veski mati suurepärane nisujahu)


Põhi:

200 g võid

2 dl suhkrut

2 muna

2 dl nisujahu

2 dl tumedat nisujahu ( veski mati suurepärane nisujahu)

1 tl küpsetuspulbrit


Kate:

2 suuremat rabarberi vart

1 tl kartulijahu

2 tl suhkrut


Täide:

4 dl hapukoort

2 muna

1 dl suhkrut

2 tl vaniljet


Vahusta margariin ja suhkur, lisa ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber ja sega taignale aeglasema miksri reziimiga. Kata kõrgema äärega küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja kata taignaga, Koori ja tükelda rabarber ja sega sellesse kartulijahu. Lisa rabarber taigna peale ja raputa peale suhkur. Täite jaoks sega koostisained kausis ja vala rabarberitele. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20-30 min.

Kommentaare ei ole: