teisipäev, 17. juuni 2008

Kohupiimakook


Eelmisel päeval sai tehtud suures koguses kohupiimakreemi rabarberi kisselli kõrvale ja seda jäi järgi nii palju, et kooki teha. Retsepti siis valisin http://www.toidutare.ee//retsept.php?id=6405 lehelt. Õnneks oli minu kohupiimakreemi täpselt 500 g ( tehtud oli see vaniljekohupiimatoru, tavaline rasvatu kohupiim, hapukoort, vahukoor, suhkur) ja siis ülejäänud asjad panin retsepri järgi. Kook tuli väga maitsev ja mõnusalt kohev, just sidrunikoor andis selle ideaalse maitse.


PÕHI:
100 g või või margariin
3sl suhkur
0,25 tl Sool
1 munakollane
2 dl nisujahu




TÄIDIS:
500 g kohupiim
2 dl suhkur
3 sl nisujahu
3 munakollane
200 g Hapukoort
4 tk munavalge
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

riivitud sidruni koor





Kuumuta ahi 200°C-ni.
Haki või jahuga segamini.
Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks.
Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga.
Sega hulka kohupiim, hapukoor, sidrunikoor ja nisujahu.
Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
Kalla täidis tainale ja küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks.

2 kommentaari:

Piret ütles ...

mmmm.. näeb eriti kohupiimane ja maitsev välja..

tuleb ka järgi proovida! :D

Lillysmuul ütles ...

Milline hiilgav blogi,kahju et ma seda juba varem ei leidnud..
Nyyd jatkub mul pikemaks ajaks tegevust!
Aitahh idee eest kuda kohupiima kreemi teha!
Siin kandis pole seda saada...