Kuigi tegemist täiesti traditsioonilise minu retseptiga, siis vorm mida kasutasin, täiesti uus minu kapis :P Sattusin taaskord realiseerimiskeskusesse kui seal olid kõik tooted -60% ja avastasin selle vormi sealt riiulilt. Maksin vaid 40 krooni selle eest aga jälle juures midagi, mida saab tordi tegemisel kasutada ;) Konkreetne kook on siis elukaaslase õele, kes lõpetas 9 klassi - Palju õnne kallis Helena ;)
Koogi tegin siis nii : kõigepealt küpsetasin 5 munaga biskviitpõhja selle raamatu vormiga - 5 munavalget, 5 munakollast, 5 spl jahu, 5 spl suhkrut - vahusta munavalged kõvaks vahuks. teises kausis vahusta munakollane ja suhkur. Lisa munakollase segule jahu ja selle peale kohe munavalge ning tasase miksrireziimiga aeglaselt sega taignaks. küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit. Tõsta vormist välja põhi ja vooderda vorm säilituskilega. Aseta koogipõhi vormipõhja ja immuta kohvi-Vana Tallinna seguga ( kohvi kulus kogu tordi peale 1 tass ja 2 spl vana tallinnat). Siis vahustasin 2 pakki vahukoort ja segasin 300 g vanilje kohupiimapasta ja tarretise seguga. (Eelnevalt olin valmistanud tarretise pulbrist ja 1 dl kuumast veest tarretise vedeliku ja seganud kohupiimapasta hulka). Määri tordipõhjale veidi kohupiima-vahukoore kreemi ja lao peale 2 banaani. Siis ülejäänud kreem ja kõigepealmiseks kihiks küpseta 5st munast kandiline põhi, mille lõikad siis parajaks kui koogile paned. Immuta kohviga. Aseta külmkappi üheks ööpäevaks ja kaunista vahetult enne serveerimist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar