reede, 6. juuni 2008

Kringel







Lõpuks ometi võtsin end kokku ja tegin tavapäraste kaneelikakukeste asemel kringli. Pärmitaigna tegin http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=4073&otsing=d158a2a4603eb15c7795e064a7b180d7 retsepti järgi. Selle retseptiga olin ka enne kokku puutunud ja õnnestus päris hästi. Seekord asendasin presspärmi kuivpärmiga. Vahele panin võid, suhkrut, kaneeli ja martsipani ning minu üllatuseks 2 viimast koostisosa üksteist üldse ei seganud, vaid ilma martsipanita oleks kringel suht maitsetu tulnud . Tegin pool portsu ja meie väikese perele täpselt õige ports ;)




Taigen:


6 g kuivpärmi


50 g taluvõid


1 muna


0,5 kl piima


3 kl jahu




Täidis:


60 g martsipani


50 g võid


2 spl kaneeli


2 spl suhkrut




Kuivpärm segada jahuga , lisada veerand pakki sulatatud võid, lahtiklopitud muna, pool klaasi piima. Segada ja panna pooleks tunniks külmkappi. Kerkinud taigen rullida lahti, määrida peale või, puistada üle suhkru, kaneeli ning martsipani tükkidega ja keerata uuesti rulli. Rull lõigata pooleks (et oleks kaks pikka riba) ja põimida need omavahel läbi. Küpsetada 30 min 200º C juures.

1 kommentaar:

Lillysmuul ütles ...

Aitahh jagamast!
Nyyd saan ka elu esimese kringli tehtud!