Tööl sain proovida Selveri Pealinnakooki ja seda süües meenus minu tädi linnupiimakoogi põhi. Kuna kooki sai parajalt palju ja esimesel päeval oli ka soov süüa, siis tegin koogi pooleks ja poolele tegin lihtsalt glasuuri ja teise poole lõikasin pooleks ja panin hapukoore & keefiri segu vahele. Selveri koogil tundub see täidis kuidagi paksem, võimalik et oleksin pidanud ka zealtiini lisama. Igatahes see kook sai samamoodi heakskiitu külaliste poolt ja soovitan katsetada.
6 munakollast
150 g rasvainet
300 g jahu
250 g hapukoort
200 g suhkrut
soodat
3 spl kakaod
glasuur:
hapukoort
suhkrut
võid
kakod
Sulata või. Munakollased vahusta suhkruga, lisada 250 g hapukoort, jahu koos soodaga, 3 spl kakaod ja viimasena sulatatud või.. 200 kraadi juures küpsetada 35 minutit või kuni kook on keskelt küps ( tiku külge ei hakka).
Glasuuri tegin peast kogustega... aga umbes siis 3 spl suhkrut, 1 spl kakaod, 2 spl hapukoort ja 1 spl võid peaks andma sellise ok tulemuse.
3 kommentaari:
Kas see kook oleks hea teha valmis eelmine päev, et jõuaks imbuda, või on ta siiski parem samal päeval tehtuna?:)
Ja kas 26cm lahtikäiv vorm on paras selliste koguste jaoks?
Sellest kogusest peaks 26 cm vorm hea olema ja kook on maitsev nii samal päeval kui järgmisel :)
Postita kommentaar