teisipäev, 31. märts 2009

Hakklihamuffinid


Korra nädalas tekib hirmus tuhin midagi uut proovida praeks ja täna sattusin Ragne blogis hakklihamuffinite retsepti otsa . Väga hea leid !


Vaja läheb

1 dl riivsaia ( kasutasin 0,5 dl ja 1 sepiku viilu, kuna riivsaia rohkem polnud)

2 dl hapukoort

1 sibul

500 g hakkliha

1 küüslauguküüs purustatuna ( ise jätsin panemata, kuna küüslaauku kodus polnud)

1 muna

1 tl soola

0,5 tl purustatud musta pipart

Täidis:

200 g juustu ( ise kasutasin 5 viilu , viilutatud juustu)

2 tomatit (kasutasin 1 , mille tegin esmalt pooleks ja siis lõigud)

pitsamaitseainet ( panin selle asemel tsipa suhkrut igale tomatile ja teravamat maitseainet)


Sega riivsai suures kausis hapukoorega ja jäta 10 minutiks paisuma. Lõika sibul noaga hästi peeneks ja sega kokku ülejäänud ainetega (kaasa arvatud hapukoore-riivsaia seguga). Määri 12 õõnsusega muffinipann võiga. Pane igasse muffinipanni õõnsusesse hakklkihataigent ning suru see vastu servi ( hea on teha nii, et täidad muffinivormi ja siis sõrmega teed süvendi, kummikindaga oli väga mugav teha ja käekülge ei jäänud ). Kuna hakklihasegu tõmbub kokku, võiksid muffinid esialgu ulatuda õõnsuste servast natukene kõrgemale.Täidise jaoks riivi juust jämedalt ning lõika tomatid viiludeks. Pane igasse vormi veidi riivjuustu, selle peale tomativiil, puista peale pitsamaitseainet. Kõige peale aseta uuesti riivjuustu. Küpseta 200° juures 20-30 minutit, kuni muffinid on pealt kenasti kuldsed.

Kommentaare ei ole: