neljapäev, 2. aprill 2009

Brigitta tort kirssidega


Seda kooki tehes teadsin et tegemist väga magusa tordiga. Kuna kogus tundus nii väike, siis ahjuplaadile seda ma ei pannud, kuigi järgmine kord teeksin siiski suurele ahjuplaadile. Retseptis jäi segaseks, kuidas kooki poolitada, kas põhi poolitada või terve kook pealt lõigata. Viimane varjant siis ikkagi oli õige nagu ma kahtlustasin, kuna kook on ju väga madal. Originaal retsepti leidsin nami-nami lehelt . Vahele panin vahukoort ja ka peale. Alguses kahlesin kas peale panna aga tegin õigesti et ikka otsustasin seda seal kasutada, koht sai mahedam. Õele väga meeldis see tort aga mees arvas et huvitav maitse kogemus aga teine kord ta seda enam ei oota :))) Ise annan koogile keskmise hinnangu, tee kõrvale mõnus suutäis:)


Retsept siis järgmine:


Koostis:

Põhi:

125 g pehmet margariini

1 dl suhkrut

3 munakollast

1.5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

5 sl piima


Kate:

3 munavalget

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl mandlilaaste


Kaunistamiseks ja täidiseks

4 dl 35% rõõska koort

Kivideta kompott kirsse


Valmista põhi: vahusta margariin suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu piimaga vaheldumisi tainale ja sega korralikult. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas sinna peale (kuna tainas on kleepuv, on seda parem teha märja käega).

Valmista kate: vahusta munavalged suhkruga. Lisa mandlilaastud ja sega ettevaatlikult segi. Määri kate tainale. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Kui kook on jahtunud, lõika see keskelt pooleks. Kata üks pool kirssidega ja poolega vahukoorest. Tõsta peale teine pool ja kata ülejäänud vahukoorega. Pane tort külmkappi. Vahetult enne serveerimist kaunista kirssidega. Tort maitseb hästi nii samal päeval kui ka järgmisel päeval.

Pereköögi retsept (Tordikalender 2000)

Kommentaare ei ole: