reede, 3. aprill 2009

Kohupiima-vaniljestritsel ( 2 tk )


qsti blogis on üks isuäratav stritsel ja kuna see stritsel on ainult kiidusõnu teiste küpsetajate poolt pälvinud, siis ei saanud minagi proovimata jätta :) Tõesti väga hea ja mahlane, ka järgmisel päeval;) Kuna ise kasutasin kuivpärmi, siis toon välja selle retsepti nii nagu ise tegin.

Pärmitaigen:
11g kuivpärmi
1,5dl piima
1,5 dl vett
1/2 muna
1dl suhkrut
1tl soola
7-8dl jahu
100g võid

Täidis:
150g võid
400g kohupiimapastat
1/2dl suhkrut
1pk vaniljekastmepulbrit (Ekströms, 91g)
1,5 spl vaniljesuhkrut

Määrimiseks:
1/2 muna

Sulata või. Pane piim kaussi ja vala peale kuum vesi. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-veesegusse. Lisa maitseained ning jahu-kuivpärmisegu. Viimasena sulatatud või. Sõtku kenasti läbi ja lase kerkida rätiku all umbes pool tundi .
Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ning kastmepulber.Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks soovitavalt küpsetuspaberil, mille paned hiljem koos stritsliga ahju, palju mõnusam tõsta. Samuti jaga täidis pooleks. Määri täidis ristküliku keskele (ülevalt alla). Tee taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked ning voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele (vt. qsti blogist fotot!). Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida.Määri saiad varem kõrvalepandud munaga.Küpseta saiu 180 kraadi juures umbes 30 minutit kuni need on kaunid kuldsed.

Kommentaare ei ole: