pühapäev, 19. aprill 2009

Kräsupea kook


Juba ammu kommenteerisin Elina blogis Kräsupea koogi retsepti, lubadusega et selle proovin kunagi ära ja nüüd ma siis jõudsin nii kaugele, et võin selle retsepti ka oma blogisse lisada :) Omaltpoolt lisasin kompottkirsid, mis tegid koogi veelgi mahlasemaks, kuna kompottkitsi vedelikuga sai põhjad läbi immutatud. Ise olen teinud kräsupead biskviidi taignaga ja siis on peale saanud lihtsalt kuubikud , banaan ja hapukoor koos glasuuriga. Väga maitsev kook.


Põhi

4 muna

3,5 dl suhkrut

1 tl vaniljet

6 dl nisujahu

2 tl söögisoodat

400 g hapukoort

3 sl kakaod poolele taigna kogusele


Täidis

8-10 dl hapukoort

1 kirsikompott


Glasuur

50 g võid

1 sl piima

2 sl suhkrut

1,5 sl kakaod

50 g shokolaadi


Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, vaniljesuhkur . Sõelu sisse jahu ja sooda segu. Vala pool tainast ahjuplaadile ning teisele poolele lisa kakao ning vala taigen lahtikäivasse vormi. Küpseta põhjasid 180 kraadi juures 25-30 minutit kuni tikk jääb koogi sisse torgates puhtaks. Jahuta põhjad. Tükelda hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Hapukoor segada heleda põhjaga. Immuta 1 kakaoga koogipõhi kirsi mahlaga, määri peale veidi hapukoort ja lisa kirsid. Vala peale ka pool hapukoore-koogi kuubikute segust, lisa peale teine kakaoga koogipõhi ning immuta taas kirsi mahlaga ja vala peale ülejäänud kuubikud hapukoorega. Glasuuri jaoks sega ained potis ning jahuta, lisa peale koogile ja lase koogil seista külmkapis vähemalt 12 tundi.


Kommentaare ei ole: