Tegemist ühe mu lemmik lapsepõlve koogi retseptiga, mis rabarberi hooajaga alati meelde tuleb;)
Põhi:
200 g toasooja margariini
2 spl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 suuremat rabarberit
2 spl suhkrut
kaneeli
Kate:
4 muna
4 spl suhkrut
vaniljet
4 spl jahu
Vahusta margariin ja suhkur, lisa ükshaaval munad edasi vahustades. Sega oma vahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa ülejäänud taignale. Vala taigen kandilisse suuremasse, kõrgema äärega vormi ja puista taignale tükeldatud ja puhastatud rabarber, ning raputa peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta ahjust 220 kraadi juures 15 minutit. Valmista sel ajal kate. Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Munakollasele lisa suhkur ja vanilje ning vahusta. Lisa munakollasele jahu ja kohe ka munavalge ning kõige vaiksema miksri reziimiga sega ühtlane , kohev taigen. Lisa biskviittaigen nüüd põhjale ja küpseta veel 15 minutit aga 180 kraadi juures.
4 kommentaari:
Minu ema teeb ka sellist rabarbrikooki igal kevadel. Hästi maitsev!
Pean ka seda proovima, minu jaoks see murataignapöhja ja biskviitkattega rabarberikook on liiga kuiv, see tundub hästi mõnus!
Liiz, juba 4 päeva pole sa köögis katsetanud :)???
Näita välja, mis head teinud veel :)
Nii hipster parandasin oma vea :D
gsti - see kook oli jah väga mahlane, loodan et sul õnnestub see ka niimoodi ;)
Postita kommentaar