Elukaaslane teatas ühel õhtul, et soovib mahlast apelsini keeksi ja mis mul üle jäi kui seda siis meisterdada. Aluseks võtsin "Parimad kodused retseptid küpsetamiseks" retseptiraamatust šokolaadi-apelsini koogi, kus asendasin tumeda šokolaadi valge šokolaadiga ja kook siis lihtsalt keeksi vormi :D Tulemuseks vägagi mahlane keeks ja samas ka väga rammus.
200 g margariini
2,5 dl suhkrut
4 kanamuna
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g valget riivitud šokolaadi
1 apelsini koor ja mahl
Vahusta või ja suhkur. kogu aeg vahustades lisa ükshaaval munad. Lisa ettevaatlikult segades ülejäänud ained. Kalla taigen keeksivormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 50 minutit. Lase jahtuda.
4 kommentaari:
hmm kui maitsev see kook/keeks tundub! Homme kohe proovin järele!
ainult üks küsimus: kui palju seda apelsini mahla?
Ette tänades,
Raine
Nii palju panin seda mahla kui sealt apelsinist välja sai pigistatud :) et 1 apelsini mahl :)
Lähen homme samuti koostisainete jahile..
Ja seda, et mul mingi keeksivorm on, aga mitte silikoonist.
Sina kui kokandusgurmaan - kas silikoonvormi soovitad nö ülekõige?? :)
Olen kasutanud mõlemaid aga silikoonvorm ei vaja määrimist ja lihtne puhastada... ütleme nii et laisale inimesele ideaalne :))
Postita kommentaar