kolmapäev, 28. jaanuar 2009

Apelsini-valgeshokolaadikeeks




Elukaaslane teatas ühel õhtul, et soovib mahlast apelsini keeksi ja mis mul üle jäi kui seda siis meisterdada. Aluseks võtsin "Parimad kodused retseptid küpsetamiseks" retseptiraamatust šokolaadi-apelsini koogi, kus asendasin tumeda šokolaadi valge šokolaadiga ja kook siis lihtsalt keeksi vormi :D Tulemuseks vägagi mahlane keeks ja samas ka väga rammus.




200 g margariini


2,5 dl suhkrut


4 kanamuna


3,5 dl jahu


2 tl küpsetuspulbrit


100 g valget riivitud šokolaadi


1 apelsini koor ja mahl




Vahusta või ja suhkur. kogu aeg vahustades lisa ükshaaval munad. Lisa ettevaatlikult segades ülejäänud ained. Kalla taigen keeksivormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 50 minutit. Lase jahtuda.

4 kommentaari:

Reine ütles ...

hmm kui maitsev see kook/keeks tundub! Homme kohe proovin järele!

ainult üks küsimus: kui palju seda apelsini mahla?

Ette tänades,
Raine

Liiz17 ütles ...

Nii palju panin seda mahla kui sealt apelsinist välja sai pigistatud :) et 1 apelsini mahl :)

Piret ütles ...

Lähen homme samuti koostisainete jahile..

Ja seda, et mul mingi keeksivorm on, aga mitte silikoonist.
Sina kui kokandusgurmaan - kas silikoonvormi soovitad nö ülekõige?? :)

Liiz17 ütles ...

Olen kasutanud mõlemaid aga silikoonvorm ei vaja määrimist ja lihtne puhastada... ütleme nii et laisale inimesele ideaalne :))