neljapäev, 1. jaanuar 2009

Virsiku- kohupiimatort












Uut aastat tervitasime siis sellise tordiga, mis on minu tüüp kreemi retseptiga ja tarretise siis võtsin riskiks teha peale. Kuna torti oli vaja järgmise päeva õhtuks siis põhi ja kreem sai tehtud esimesel päeval ja järgmisel päeval lisasin virsikud ja tarretise.




Põhi:


12 digestive küpsist


100 g võid


2 spl shokolaadipulbrit või kakaod





Kreem:


800 g maitsestamata kohupiimakreemi


2 väikest banaani


400 ml vahukoort


1 maasika tarretisepulber


1 dl kuuma vett





Kate:


1 virsikukompott ( vedelik kui ka virsik ise)
1,5 dl kuuma vett
1 pakk virsiku tarretist

Sulata või , purusta digestive küpsised ja lisa mõru shokolaadipulber või mõru kakao. Sega juurde sulatatud või ja suru põhi lahtikäivasse, küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.

Sega kuumas vees tarretise pulber ja sega kuni lahustumiseni. Sega jahtunud tarretisevedelik kiirelt kohupiimale ja lisa 4 tl suhkrut ja tükeldatud banaan. Vahusta vahukoor ja lisa kohupiimasegule aeglaselt segades. Vala kreem põhjale.

Pane kook külmkappi umbes 4 tunniks ( ise hoidsin öö läbi ).
Valmista kate: kuum vesi sega tarretisepulbriga kuni lahustamiseni ja vala see kompottvedeliku hulka. Viiluta virsiku poolikud ja aseta lõigud tarretunud kreemile ja vala peake tarretise vedelik.

Kommentaare ei ole: