laupäev, 24. jaanuar 2009

Manhattani toorjuustukook

Ammu on soov olnud proovida küpsise põhjaga toorjuustu kooki, mis oleks ahjus küpsetatud, kuna sain imemaitsvat sellise sisuga kooki ühes restoranis . Selle retsepti leidsin nami-nami retseptikogust . Antud kook ikkagi polnud päris see mida ma saanud olen aga samuti väga hea, selline pehme, suussulav kook, eriti maasika toormoosiga.


Koostis:


Põhi:
8 tk Digestive-küpsiseid
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid



Täidis:
400 g Toorjuustu
75 g suhkrut
2 muna
0.5 tl vanilliekstrakti

Kate:
3 dl hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti


Valmistamine:Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda.


Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Serveeri nt värskete marjadega.

Kommentaare ei ole: