Teise poole taignast siis kasutasin teise täidisega täitmiseks. Samamoodi olid maitsvad.
Pool taigna kogusest kasutasin taaskord ja täidise samuti.
Koostis:
11 g kuivpärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 nisujahu (umbes 12 dl)
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
11 g kuivpärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
600 nisujahu (umbes 12 dl)
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
lisaks ka:
1 väike õun kuubikuteks lõigatult
peotäis rosinaid
2 spl kookoshelbeid
Valmistamine:
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim . Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahuga segatud pärm, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel ning kakao. võta pool taignast ja määri peale pool kogus täidist, tükelda peale õun, laota peale rosinad ja keera rulli, alustades laiemast servast.Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
1 kommentaar:
Proovisin ka neid kaneelisaiakesi küpsetada, imehead tulid. Pisut rohkem jahu lisasin ja ka täidist tegin veidi teistmoodi, üldiselt aga sama. VÄGA HEAD.
Postita kommentaar