Üks parimaid keekse mida olen teinud. Retsept võetud Toidutare retseptikogust ja kuna kodus oli 300 g margariini siis arvutasin kogused ringi :
TAINAS:
300 g võid
200 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
soola
300 g nisujahu
300 g nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
4 sl vana tallinnat
LISA:
40 g riivitud shokolaadi
40 g tükeldatud mandleid
12 g kakaod
20 g suhkrut
4 sl piima
Valmistusviis
Mikserda margariin ja suhkur vahtu, lisa üks haaval munad, viimasena lisa kuivained ja piima-vana tallinna sega vaheldumisi või-suhkru-muna segule. Vala pool taignast võiga määritud keeksivormi ( ise kasutasin silikoon vormi ja seda määrima ei pea). Teisele taignapoolele lisa shokolaad, mandlid, kakao, suhkur ja piim, sega hästi läbi, vala valgele taignale .
Nüüd keera kahvliga valget taigent spiraalselt pruuniga ringi. Küpseta 180º C 1 tund.
Valmistusviis
Mikserda margariin ja suhkur vahtu, lisa üks haaval munad, viimasena lisa kuivained ja piima-vana tallinna sega vaheldumisi või-suhkru-muna segule. Vala pool taignast võiga määritud keeksivormi ( ise kasutasin silikoon vormi ja seda määrima ei pea). Teisele taignapoolele lisa shokolaad, mandlid, kakao, suhkur ja piim, sega hästi läbi, vala valgele taignale .
Nüüd keera kahvliga valget taigent spiraalselt pruuniga ringi. Küpseta 180º C 1 tund.
7 kommentaari:
Ähh, ma pean ka ikka endale sellise keeksivormi muretsema :/
Tõeliselt ilus keeks on sul välja tulnud!
ma ka juba ammu loodan, et mõnes poes mõni ilus keeksivorm ette jääb :)
ja marmorkeeksi järgi käivad samuti tükk aega neelud... :p
mis asi on aga munasool?
sry, vaatasin Toidutare retsepti, mida linkisid... sain nüüd aru küll, mis on munasool... muna ja sool... :) see Sul ühele reale läinud.
ja kuna uue postituse juba tegin, siis kust Sa oma keeksivormi ostsid?
Keeksivorm sai ostetud 6-7 aastat tagasi :D Esimene silikoonvorm mul ja sai vist ostetud novaluxist või tiimarist ;) Aga vormiga olen supper rahul küll ! Tänud vihjamast vigadest, kuna see jäi jah kuidagi kahe silma vahele :D
Kuna korraldan suguvõsa pisikest kokkutulekut, siis ühe magusa komponendina, mõtlesin seda keeksi teha. Räägi kui suurde keeksivormi sa selle tegid? 1,5 liitrisesse?
Tegin ka ja kohe mitu korda :) ja iga kord läheb keeks pealt lõhki... :( Olen proovinud nii ümmarguse keeksivormiga kui ka "leivavormiga" (mõlemad plekist, mitte silikonist) ja ikka sama jama. Mida ma küll valesti teen? Liis
Postita kommentaar