Järgiproovitud kaneelisaiakeste taigna retsept läks taas loosi aga täidiseks lisasin daimi shokolaadi tükke, mille idee andis mulle õde, kellega sai neid küpsetatud. Väga maitsvad saiakesed tulid, shokolaad sobis sinna valatult !
Kasutasin pool kogust järgmisest taignast ja täidisest, kuna teise poolega tegin õuna-rosina saiakesi, mille pildi lisan järgmisesse postitusse !
11 g kuivpärmi
Daimi shokolaadi ( mitte kõige väiksem, umbes 12 kroonine)
Määrimiseks: muna
Valmistamine:Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahuga segatud pärm, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel. võta pool taignast ja määri peale pool kogus täidist, tükelda peale daimi shokolaad ja keera rulli, alustades laiemast servast.Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Valmistamine:Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahuga segatud pärm, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel. võta pool taignast ja määri peale pool kogus täidist, tükelda peale daimi shokolaad ja keera rulli, alustades laiemast servast.Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar