laupäev, 26. juuli 2008

Mustikakook


















Tegemist ühe meie pere lemmik retseptiga. Eriti hea on kook siis kui kasutada värkeid mustikaid aga saab ka kasutada kompotti või külmutatud mustikaid. Olen seda retsepti oma blogis juba kasutanud aga rabarberitega. Seekord tegin selle koogi 26 läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja usun et piisaks ka poolest kogusest taignast, ise kasutasin äärtele osa taignast. Kook on eriti hea jahtunult ;)



Põhi:
200 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
2 dl tumedat nisujahu ( veski mati suurepärane nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:



o,5 l värskeid mustikaid



4 dl hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljet
Vahusta margariin ja suhkur, lisa ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber ja sega taignale aeglasema miksri reziimiga. Jaota taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi ja vala peale mustikad.Täite jaoks sega koostisained kausis ja vala mustikatele. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 30 min.

3 kommentaari:

Piret ütles ...

Kas see on nüüd siis ka AINUS kook, mis Sulle jahtunult meeldib :P?

Liiz17 ütles ...

Kle peaaegu :))

Pille ütles ...

See näeb väga ahvatlev välja!