teisipäev, 22. juuli 2008

Sõstra - Beseetort












Taaskord olid külalised põhjuseks, et kooki teha. Kuna sügavkülmas olid poest ostetud külmutatud marjadesegu ( maasikad, arooniad, punasedsõstrad, ploomid 450 g) siis hakkasin lähtuma sellest retsepti otsingul. Koogi valmistamisel kasutasin neist arooniad, punasedsõstrad ja väiksemad maasikad. Besee osas vähendasid suhkru kogust ja õigesti tegin, kuna tulemus oli täpselt õige. Kook oli mõnusalt kohev ja punased sõstrad sobisid sinna valatult. Üks põhjus punastesõstarde külmutamiseks :D





Taigen:



1,5 dl (150 g ) sulatatud margariin
2 tk munakollane
1 dl suhkur
3 dl nisujahu ( panin 1,5 dl kalewi nisujahu ja 1,5 dl veskimati suurepärane nisujahu)
2 tl küpsetuspulber
1 dl kookoshelbed
1 dl koor või piim



Kate:
4 dl värsked või külmutatud punased sõstrad
2 tk munavalge
1 dl suhkur
veidi vanillsuhkrut



Vispelda sulatatud margariin, munakollased ja suhkur kausis kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu ja kookoshelbed. Murenda taignaained sõrmedega segi ja lisa koor või piim. Seejärel sega võimalikult vähe ja laota taigen ühtlase kihina koogivormi. Taigna pinnale puista värskeid või külmutatud sõstraid. Vahusta munavalged, lisades vähehaaval suhkru. Maitsesta vanillsuhkruga. Laota beseevaht marjadele ühtlase kihina või tee sellest tordipritsiga kaunistusi. Lõpuks võid kaunistuseks lisada veel mandlilaaste. Küpseta torti 40 minutit 175°C juures.

Kommentaare ei ole: