kolmapäev, 16. juuli 2008

Prantsuse shokolaadikook












Foorumis jäi silma prantsuse shokolaadikoogi kiidulaul ja tekkis kohe isu seda ise ka küpsetada. Välja kukkus hästi magus ja rammus kook. Üle ühe sektori ei suutnud keegi seda süüa, kuna magusa annus oli juba üle nn manustatud :D Võimalik et tegin midagi valesti - liiga kaua ahjus, või et panin külmkappi või et lisasin oma algatusel soodat :( Kokkuvõteks võib õelda et kook oli hea aga palju seda süüa ei jõua :)



Retsepti võtsin siit : http://kokkama.blogspot.com/2008/06/prantsuse-okolaadikook.html



Ise siis lisasin taignasse 1 tl soodat ja kreemi osas siis 100 g shokolaadi, 0,75 dl vahukoort, 20 g võid .



Kopeerin igaks juhuks retsepti ka siia:



200 g tumedat šokolaadi (näiteks Bitter)
200 g võid või margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl jahu ( kasutasin 1,5 dl kalewi nisujahu ja 1,5 dl veski mati suurepärane nisujahu)



(1 tl soodat)

Kate:
25 g margariini või võid ( mina panin 20 g)
1 dl vahukoort ( mina panin 0,75 dl)
150 g tumedat šokolaadi ( mina panin 100 g )

Serveerimiseks:
vahukoort

Sulata šokolaad ja rasv potis nõrgal tulel. Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega jahu(ja sooda) muna-vahtu. Lisa rasva-šokolaadisegu ja sega ained ühtlaseks taignaks Kalla taigen võiga määritud ja mannaga kaetud umbes 26 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 30 minutit. Kook peab jääma seest niiskeks. Lase koogil veidi jahtuda ja võta see vormist välja.

Katte jaoks kuumuta pliidil rasv, koor ja šokolaad. Hõõru ained ühtlaseks massiks. Jahuta. Kalla kate koogile ja kanna see ka koogi äärtele. Tõsta kook jahedasse. Serveeri vahukoorega.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Sooda on üsna konkreetse eesmärgiga lisand, niisama ei tasu lisada:)
Aga Nami-nami foorumis kiideti peamiselt ikka seda Nami-nami prantsuse šokolaadikooki - see hoopis teine retsept :)
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1947

Liiz17 ütles ...

See tundus suht sama linnupiima koogi retseptile ja arvasin et sooda muudab veidi kohevamaks... samas usun et sooda ehk ei muutnud seda magusaks:D

Elina ütles ...

kuna siin on üsna palju kakaod(šokolaadi),mis peaks olema olemuselt happeline, siis väga hullu midagi(peale lisakergituse) selle sooda lisamises vast ei juhtu(nud). muidu jah pannakse seda vist rohkem hapendatud piimatoodetega kookidesse...
minu mees tahaks päris kindlasti sellist kooki.