laupäev, 12. juuli 2008

Pikkpoiss kuivatatud ploomidega







Kuna olin unustanud panna sügavkülma hakkliha ja seda oli mul siis suuremal hulgal vaja ruttu realiseerida, siis otsustasime mehega pikkpoisi kasuks.. mina muidugi olin rohkem vaataja rollis aga välja kukkus hästi mõnus mahlane, mida pilt ei suuda edasi anda :P


Retsept umbes selline:


600 g hakkliha


3 viilu saia


1 suur sibul


2 muna


meresoola


liha üldmaitseaine


kuivatatud mustiploome



sai panna vee sisse umbes minutiks, pigistada nendest vesi ja lisada hakklihale. Segada. Lisada munad , tükeldatud sibul ning maitsestada, vastavalt oma maitsele. Käega segada ühtlane mass ja valada vormi ( kasutasin ise nn leivavormi & keeksivormi) Vormis tõmmata käega keskele vagu, ja täita see ploomidega ja katta pealt hakkliha osaga jälle. Küpsetada 200 kraadi juures 1 h.

Kommentaare ei ole: